banner
Namn Lösen
logo
Skip Navigation Links

Om inflyttning


När kan du börja flytta in?
Klockan 12 på tillträdesdagen enligt hyresavtalet har du rätt till lägenheten, ligger inflyttningsdagen på en lördag eller söndag eller på en helgdag så sker inflyttningen första vardagen därefter.

Kontrollera lägenheten
Det är viktigt att du kontrollerar lägenheten och om det finns några brister som inte finns nämnda i besiktningsprotokollet.
Kontakta oss inom 7 dagar om du hittar något.

Om hyrorna


När ska hyran betalas?
Hyran för bostaden betalas i förskott varje månad. Senast den sista vardagen i månaden ska alltså nästa månads hyra vara inbetald till oss. Tänk på att alltid betala hyran i tid och att många överföringstjänster oftast tar några dagar på sig innan pengarna finns på vårt konto.

Hur betalar jag in hyran?
Naturligtvis kan du alltid gå till banken och betala på vanligt sätt. Använd alltid hyresavin du fått hem i brevlådan för att inte fördröja inbetalningen i onödan. Betalar du via din Internet-bank ber vi dig att alltid ange det avi nummer som finns på hyresavin.
Du kan också betala via autogiro, vilket innebär att hyran med dras automatiskt från ditt bankkonto varje månad.

Om pengarna inte räcker?
Hamnar du i det läget att du har svårt att betala hyran är det allra viktigaste att du kontaktar oss snarast. Vi försöker då tillsammans att hitta en lösning.

Om andrahandsuthyrning / Byte


Att hyra i andra hand
Behöver du inte din lägenhet under en viss tid kan du hyra ut den i andra hand.
Andrahandsuthyrning måste Alltid godkännas av oss. Undrar du över detta så hör av dig till oss

Direktbyte
Att göra ett direktbyte innebär att två personer byter sina nyvarande bostäder med varann.
Enligt hyreslagen finns det en rättighet till att göra ett direktbyte men det kan vara förenat med vissa villkor och vi måste godkänna den nya hyresgästen.

Ventilation, el och värme


Lampor och lysrör
Trasiga lampor och lysrör i lägenheten byter du själv Det gäller även glödlampa i spis och i köksfläkt och i kylskåpet
All belysning i trapphus, vinden och källaren är vårt ansvar

Värme och elementen
Efter sommaren när elementen sätts på så kan det hända att smuts i vattnet har satt igen termostaten, du kan då prova att öppna och stänga termostaten några gånger, hjälper inte det så kontaktar du oss

Köksfläkten
Köksfläkten ägs inte av bolaget utan av hyresgästen. Köksfläkten måste vara av kolfiltertyp som renar luften och skickar ut den till köket igen

Egen utrustning


Om du ska flytta och har skaffat extra utrustning kommer du överens med den nya hyresgästen om att överta/köpa utrustningen.
Om den inflyttade inte accepterar den extra utrustningen så är du skyldig att återställa eventuella skador som har uppkommit i samband med borttagandet av den extra utrustningen. Eller också så godtar både du och den inflyttande hyresgästen att utrustningen är kvar utan att det kostar något.
Exempel på sådan utrustning är Persienner och Köksfläkt


På gång i huset
Inget nyttNyheter kommer
   Stig Danielssons Fastighetsförvaltning
   Generalsgatan 37A
   602 31 NORRKÖPING